Torturi de nunta cu motive florale

Torturi de nunta cu motive florale

Fie ca sunt reale sau realizate din hartie ori zahar, motivele florale sunt insotite de conotatii romantice, fiind adecvate zilei marelui “da”. Ideal Mariaj iti propune inglobarea acestora in unul dintre elementele centrale ale meniului de nunta – tortul.

 

Florile, ca laitmotiv al tortului de nunta

Reputatia florilor ca simbol al iubirii provine din spatiul grecesc, acolo unde plantele erau utilizate pentru a o reprezenta pe zeita Venus. Trandafirii albi stau drept substitut pentru puritate, unitate si iubire adevatata, spre deosebire de cei rosii care simbolizeaza pasiunea. Tortul din imaginea de mai jos este rezultatul indemanarii Sylviei Weinstock, care alege sa il completeze cu trei straturi de flori comestibile, realizate din zahar.

tort-de-nunta

Ascuns sub o “rafala” de ciocolata amaruie, tortul din imagine este realizat din ingrediente precum condiment mocha, scortisoara, nucsoara, cuisoare, fiecare dintre straturi fiind completat de sirop de ghimbir si realizat din crema de unt si ciocolata. Panselute zaharisite si comestibile fac acest tort ideal pentru nuntile primavaratice, insa condimentele pot trimite cu gandul la receptiile de nunta desfasurate iarna sau toamna.

tort-de-nunta

Tortul de mai jos a fost realizat folosind drept sursa inspirationala epoca victoriana. Cu o deosebita atentie pentru detalii, Ron Ben-Israel a folosit pentru desertul acesta ca motiv floral garoafele, realizate din zahar.

tort-de-nunta

Combinatia dintre ciocolata fondanta si cea alba invaluie tortul acesta, completat de modele vintage.
tort-de-nunta

Tortul de mai jos aminteste de anii ’60, fiind realizat din sapte niveluri, acoperite cu bezea elvetiana si decorat cu margarete.

tort-de-nunta

Motivele florale constituie unele dintre cele mai noi tendinte in materie de torturi, acestea conferind tratatiilor dulci o abordare minimalista.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.