Vrei sa dai o nota primavaratica nuntii tale, asa ca ai ales flori pentru rochie, flori pe invitatii si, bineinteles, o multime de flori naturale pentru decor. Dar te-ai gandit ca si tortul tau poate fi cuprins de aerul proaspat al anotimpului? Acorda putina atentie piesei centrale a meniului si poate deveni definitia dulce a primaverii cat ai zice „ghiocel”!

Vrei sa dai o nota primavaratica nuntii tale, asa ca ai ales flori pentru rochie, flori pe invitatii si, bineinteles, o multime de flori naturale pentru decor. Dar te-ai gandit ca si tortul tau poate fi cuprins de aerul proaspat al anotimpului? Acorda putina atentie piesei centrale a meniului si poate deveni definitia dulce a primaverii cat ai zice „ghiocel”!


Culori de sezon

Culoarea este foarte importanta atunci cand vrei sa pregatesti un tort de primavara. Si va fi greu sa gresesti daca alegi o paleta ce contine alb, roz si verde lime. O alta varianta o pot reprezenta mixurile aprinse de galben si portocaliu. Pentru o nota mai subtila, presara buline albe pe un tort de ciocolata sau decoreaza un tort clasic, ivoar, cu tuse roz. Daca vrei insa ca fiecare centimetru sa spuna “primavara”, adauga figurine cu fluturi, pasari sau orice alt element care iti sugereaza primavara.

Arome de primavara

Alege un tort care sa insumeze aromele primaverii, cu fructe de sezon. In locul umpluturii traditionale cu crema de unt, opteaza pentru un piure proaspat din capsuni sau un tort de lamaie, cu umplutura de mure. Daca iti place atat de mult ciocolata incat nu poti renunta la ea nici macar la nunta, dar iti doresti totusi sa pastrezi nota primavaratica, crema ganache cu cirese si ciocolata este alegerea potrivita.

Forme si decor

Cand vine vorba de torturile de primavara, florile, fluturii si fructele, facute din ciocolata, zahar sau pasta de guma sunt alegerea evidenta pentru a decora o creatie clasica, rotunda. Dar nu trebuie sa le folosesti excesiv pentru a obtine look-ul. Chiar si un tort ton pe ton, cu elementele de decor in acelasi alb ca al etajelor, va sugera tema, pastrand totusi eleganta. Fructele naturale sunt si ele un element bun, mai ales daca sunt folosite in combinatie cu florile.

Infloreste

Florile sunt elementul principal pe care ar trebui sa-l incorporezi in conceptul tortului tau pentru a-l face sa se incadreze in tema. Potriveste tortul cu buchetul, facand replici din zahar ale florilor. Daca nunta este una cu decor modern, incearca reprezentari grafice ale unor bujori pe fiecare etaj al tortului. Insa vei respecta cel mai bine tema daca vei folosi flori naturale, de sezon, cu care sa-l decorezi.

Categories: Meniu/Tort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.