Totul pentru o nunta muzicala

Totul pentru o nunta muzicala

Tot in functie de stilul muzical ales, poti oferi invitatilor instrumente muzicale in miniatura sau cutii muzicale, sub forme care sa se incadreze si in culorile alese pentru decorul salii. Sau puteti comanda mici flasnete, care sa cante melodia pe care ati ales-o pentru valsul mirilor, spre exemplu.

Pentru redarea unui anumit stil muzical, poti insera pe marturiile alese cateva simboluri caracteristice perioadei sau zonei reprezentative: spre exemplu, in cazul muzicii latino, le poti oferi invitatilor o pereche de castaniete.

La fel de reprezentative pentru tematica muzicala asupra careia v-ati decis pot fi si marturiile sub forma unui album al trupei preferate sau un CD cu cele mai bune piese din stilul muzical ales.


1ARANJAMENTE FLORALE

Pentru incadrarea aranjamentelor florale in decorul muzical al nuntii, poti apela cu incredere la accesorii inedite, cum ar fi cele lucrate manual sau fundele imprimate cu arpegii si note muzicale.


1

Poti pozitiona florile in „vase tematice” originale, care sa creeze un decor placut, cum ar fi in interiorul unei trompete, intr-o toba; poti accesoriza un pian cu mici buchete cochete sau poti inlocui coardele unei harpe cu siraguri de perle si flori.

In functie de stilul muzical ales, ai mai multe variante de accesorizare si de cromatica. Nuntile latino propun culorii vii si flori exotice; o nunta in stil rock’n’roll merge pe decoruri sferice, in nuante contrastante, sub forma unor buline, accesorizate cu funde colorate. Nuntile hippie se pliaza pe decoruri rustice, eco, colorate.


2

Decorul salii

Elementele de decor ale nuntii muzicale pot merge de la cele mai discrete, care sa redea tema generala a muzicii sau care sa trimita cu gandul la operele clasice, pana la cele mai particularizate, fidele unui anumit gen muzical.

Astfel, pentru o nunta care se pliaza pe curentul disco, spre exemplu, un element reprezentativ de decor este globul de discoteca. Pentru nuntile hippie sau rock’ n’roll, puteti decora mesele cu discuri de vinil, pe post de suport pentru farfurii. Puteti atarna de plafon CD-uri legate cu fasii de rafie colorata sau funde, care vor reflecta lumina si vor duce inevitabil cu gandul la muzica. Instrumentele muzicale pozitionate pe mese sau langa ringul de dans vor completa tabloul muzical.

3MENIU

Desi nu exista o delimitare clara a meniului in functie de stilul muzical, poti face cateva selectii care sa te ajute sa alegi cele mai bune combinatii de specialitati culinare. Spre exemplu, daca tematica este muzica clasica, un meniu rafinat este cea mai buna alegere.

Portiile trebuie sa fie potrivite, insa calitatea trebuie sa fie excelenta. Nuntile rock’n’roll si disco propun meniuri servite in forme inedite, pe platouri colorate, cu multe accesorii.

4

Curentul hippie aduce in prim-plan meniuri vegetariene, cat mai simple in ceea ce priveste designul. Nuntile latino vor merge pe meniuri cu speficic mediteranean sau sud-american, din care nu vor lipsi fructele de mare si orezul.

Insa daca iti doresti un meniu traditional romanesc, il poti transpune in tematica aleasa cu ajutorul designului (cateva note muzicale desenate pe farfurii). Bineinteles, muzica specifica va acompania totul.


5

TORT

Taierea tortului de catre cei doi miri este unul dintre cele mai asteptate momente ale nuntii. De aceea, atunci cand alegi o nunta tematica, este bine sa-l incadrezi si pe acesta in tabloul general. Poti accesoriza desertul cu note muzicale si chitare din ciocolata sau cu  statuete sub forma unui cuplu de cantareti.

Pentru adeptii muzicii clasice, tortul poate lua forma unui pian sau poate avea un design clasic, elegant, simplu, care sa fie inclus in tema cu ajutorul unor accesorii discrete (spre exemplu, cheia-sol incrustata cu cristale Swarovski).

Un tort simplu de realizat si de efect este cel sub forma unei tobe. Pentru personalizare, atasati-i o pereche de bete inscriptionate cu numele voastre. In cazul nuntilor tematice in functie de curentele muzicale, poti opta pentru un tort disco in culori vii, cu siluete de dansatori din ciocolata.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.