Traditia marturiei de nunta

Traditia marturiei de nunta

Marturiile de nunta sunt oferite de catre miri pentru a multumi invitatiilor care au venit la nunta. Marturia este un mic obiect care denota aprecierea si este menita sa comunice aprecierea mirilor pentru cei care au fost alaturi de ei in acea zi speciala a nuntii.


Traditia daruirii marturiilor dateaza din secolul 16, in Europa cand aristocratii ofereau cadouri (parfumuri sau produse de cofetarie) invitatilor care calatoreau zile sau saptamani pentru a ajunge la festivitati.Uneori, erau oferite cadouri mai speciale ca o demonstratie de darnicie a familiei care gazduia evenimentul.

In trecut, francezii de sange nobil ofereau bomboniere din sticla sau cristal in care se aflau migdale glazurate. Cu timpul, a devenit popular sa oferi 5 migdale, marturie ce simbolizeaza cele 5 sperante ale unei familii: bogatia, sanatatea, longevitatea, fericirea si fertilitatea.


Marturii originale si creative


Astazi, miresele doresc sa fie creative si isi folosesc imaginatia pentru a creea sau alege marturii originale care sa reflecta gusturile si personalitatea cuplului. Marturiile pot fi o extensie a tematicii nuntii. De exemplu, daca nunta ta a avut ca tema “Old Hollywood” poti oferi invitatiilor tai mini machete ale unei masini de epoca.

De asemenea, unele perechi doresc sa personalizeze marturiile pe care le ofera. Un semn de carte cu imaginea lor si o mica poveste poate fi marturia perfecta pe care sa o oferi in ziua nuntii.

Cand va veni momentul sa alegi marturia de nunta, ai grija sa te incadrezi in buget si incearca sa oferi invitatiilor tai ceva ce ar putea folosi in viata de zi cu zi.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.