Traditii de nunta din Coreea

Traditii de nunta din Coreea

Esti fascinata de cultura asiatica si nu poti concepe ca elementele specifice acesteia sa nu se regaseasca in ceremonia ta de casatorie. Si cum nu stii exact de unde sa incepi, Shu Shu Costa autor al cartii “Wild Geese and Tea: An Asia-American Wedding Planet” iti ofera cateva indicii.

 

Logodna

Dintr-o logodna coreeana nu lipseau cadourile. Si cei care le ofereau viitoarei mirese era chiar grupul de prieteni apropiati ai mirelui, imbracati in costum si cu fata pictata de cerneluri. Dar nu oricum, ci in schimbul unei sume de bani, date de familia miresei.

Iar pentru a marca ritualul interpretau cantecul traditional “Hahm de vanzare, hahm de vanzare!” pana ce ultimul cadou era livrat. Cat despre “hahm”, acesta semnifica chiar cutia in care erau asezate cadourile.

Logodna este inevitabil urmata de o petrecere, care se desfasoare de cele mai multe ori intr-un cadrul formal ca restaurantul. Cadourile din cadrul sau erau intr-adevar valoroase, expertul vorbind de sume de pana la 40 de mii de dolari. Iar viitoarea mireasa purta o rochie in ton cu evenimentul numita hanbok. Cat despre divertisment, acesta poate varia de la muzica clasica coreeana pana la karaoke.

Nunta

Iar inainte ca cei doi sa isi uneasca destinele, mirele ofera mamei miresei o gasca salbatica, ca o promisiune ca va avea grija de fiica sa. In mod traditional, nunta se desfasoara la casa miresei, iar ce doi fac schimb de juraminte intr-o ceremonie numita kunbere.

Cat despre ceremonialul de casatorie, acesta este de cele mai multe ori pe cat de simpla cu putinta. Iar supa de taitei si prajitura cu orez sunt nelipsite evenimentului. La cateva zile dupa nunta, cuplul viziteaza familia mirelui pentru ceremonia P’ye Baek, proaspata sotie oferindu-le acestora castane ca simbol al copiilor.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.