Traditii de nunta: Importanta domnisoarelor de onoare

Traditii de nunta: Importanta domnisoarelor de onoare

Obiceiul de a avea domnisoare de onoare este probabil la fel de vechi ca si casatoria in sine. Povestea incepe in Anglia, cand miresele se inconjurau in ziua nuntii de prietene imbracate similar domnisoarelor de onoare din zilele noastre, pentru a se sustrage din calea spiritelor rele care s-ar putea abate asupra fericirii sale.

 

In alta interpretare, domnisoarele de onoare escortau mireasa pentru a o proteja de cei ce atentau la zestrea sa. In trecut, tinerele aflate in prag de casatorie evitau domnisoarele de onoare roscate, de teama de a nu le fura mirele.

Chiar daca nu mai sunt alese pentru a oferi protectie miresei, domnisoarele de onoare joaca un rol important in cadrul zilei marelui “da”.

In prezent, responsabilitatile unei domnisoare de onoare difera in functie de dorintele fiecarei mirese, in parte. Astfel, acestea insotesc tanara aflata in prag de casatorie la altar sau o asista in planificare nuntii.

De regula, acestea preiau conducerea cand vine vorba despre organizarea petrecerii burlacitelor, oferind sfaturi pretioase miresei aflate in dificultatea alegerii rochiei de mireasa potrivite.

Acestora le revine responsabilitatea de a intampina oaspetii din cadrul nuntii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.