Traditii: nunta in Africa!

Africa este un continent imens cuprinzand o multime de tari si civilizatii stravechi, printre cele mai vechi de pe pamant. Este leaganul unei largi diversitati de culturi si religii iar aceasta paleta este reflectata si in obiceiurile de nunta.

Daca ar fi sa cautam un cuvant semnificativ pentru Africa, in traditiile de nunta, acesta ar fi in mod sigur termenul de casatorie. Nunta la africani are semnificatii mai profunde decat la oricine. Unirea a doua persoane in a intemeia un nou camin, unirea a doua familii sau chiar a doua triburi are aceeasi semnificatie: ia nastere o noua familie. Conceptul de familie sta la baza ideii de unificare pe intregul continent african.

Nuntile africane sunt o “afacere de familie” si presupun imbinarea a doua stiluri de viata, doua familii si cateodata a doua comunitati diferite. Exista multe traditii si obiceiuri legate de nunta in Africa, si toate sunt complet diferite.


africa

 

Insa, rolul miresei este foarte important pentru toti si aceasta este tratata cu respect. In unele tari din estul Africii, familia mirelui chiar se muta in satul din care provine mireasa pentru a o cinsti si a construi o noua casa acolo.
Exista multi pasi pe care o viitoare mireasa din Africa ii face inca de mica.

De multe ori, fetele merg la scoli pentru a se pregati pentru casatorie. In unele triburi fetele chiar invata coduri si limbi diferite pentru a comunica cu femeile casatorite.

In tribul Wolof chiar exista momente in care batranii satului se intalnesc cu mireasa peantru a o sfatui si a-i da daruri.  Nuntile pot fi foarte elaborate, incluzand petreceri si dansuri ce pot tine zile intregi, pot fi simple sau pot fi sarbatorite la un loc cu alte casatorii!


africa

 

Continentul african este leaganul a peste o mie de culturi si fiecare unitate culturala, fiecare trib isi are propriile traditii si obiceiuri de nunta, multe dintre ele vechi de sute si chiar mii de ani.

Totodata intalnim aici o multime de religii, unele dintre ele autohtone iar altele importate din Europa si Asia. In multe parti ale Africii, inca de tinere, fetele sunt initiate in tainele casniciei, sunt invatate despre atributiile ce le revin si mai mult, invata un cod de comunicare intre femei, stiut numai de ele, fapt ce le permite o mai usoara comunicare intre ele, fara ca sotii lor sa inteleaga ceva.

Durata nuntii variaza de la o zona la alta ajungandu-se la cateva zile bune. Adeseori se fac nunti colective in cadrul carora mai multe perechi isi unesc destinele, in acelasi timp.


africa

In Sudan si in alte zone, de-alungul Nilului, barbatul trebuie sa-si cumpere sotia platind parintilor acesteia un numar de capete de vaci sau camile. Gestul isi are explicatia in faptul ca prin aceasta se compenseaza mana de lucru lipsa in casa parintilor, odata cu plecarea femeii.

Uneori o mireasa poate ajunge la 30-40 capete de vite si adesori datorita situatiei materiale mai slabe, neputand plati pretul cerut de parinti, mirele este nevoit sa renunte la mireasa. In Somalia un barbat poate avea mai multe sotii, daca situatia materiala i-o permite si nu este deloc iesit din comun daca fata este promisa in casatorie chiar inainte de a se naste.

Stralucire, culori vii, cantece si dansuri sunt elemente vitale pentru fiecare nunta in Africa . Comun, pentru toate nuntile de pe continentul negru, este conceptul de tranzitie de la stadiul de copilarie la cel de adult.


africa

In multe zone ale Africii tinerii sunt incurajati sa-si intemeieze un camin inca de la varsta de 13-15 ani, indata ce din punct de vedere fizic pot fi considerati adulti.

Divorturile sunt foarte rare in casniciile din Africa. In general problemele de familie ce apar in cuplu sunt solutionate cu sprijinul parintilor si de multe ori intregul trib sau sat se implica in rezolvarea problemelor dintre cei doi si pun umarul la salvarea casniciei lor.
 
Casnicia este un element sacru in intreaga lume si acest lucru are valabilitate si in Africa, indiferent de religie, cultura sau zona geografica, in multe zone intemeierea unei noi familii este pusa mai presus de totemele tribale sau legile stricte ale comunitatii.


Mostenitoare imperiului Swarovski - nunta de vis

Cand esti mostenitoarea unui imperiu de talia celui detinut de...

Vocea Elsei din Frozen s-a casatorit

Indina Menzel, superba voce a Elsei din desenul animat Frozen,...

Leave your comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.