Trash the dress

Trash the dress

Fotografia de nunta, aproape nelipsita din cadrul evenimentelor de acest gen, capata o noua forma, un nou statut, lasand in spate rigoarea clasica de pana acum. Istoria fotografiei de nunta pleaca de la pozele facute in studio, in posturi cat mai sobre, mergand pana la cele facute in parcuri, instantanee. Un curent recent propune o alta abordare a albumului de nunta, Trash the dress.

In traducere libera, „distruge rochia de mireasa”. In traducere fotografica, trash the dress inseamna in primul rand arta, iar in al doilea rand originalitate, libertate de expresie si imaginatie, cat mai multa imaginatie!

Mic istoric

Trash the dress este un curent nascut in Las Vegas in 2001, prin creatiile fotografului Michael Cooper. Mai tarziu, vedetele de la Hollywood au preluat aceasta moda a fotografiilor de nunta si au fost practic trendsetterii acestui curent in intreaga lume. La noi, trash the dress a aparut in urma cu doi ani si devine din ce in ce mai popular.

Arta si curaj

Trash the dress este departe de a fi o fotografie clasica de nunta. Dimpotriva, neconventionalul isi pune amprenta in fiecare detaliu. Pe langa imaginatia si simtul regizoral al fotografului profesionist, este nevoie de ceva curaj pentru a „distruge” in totalitate rochia de mireasa.

Locatiile in care are loc o astfel de sedinta foto sunt din cele mai variate: pe malul marii, la Vulcanii Noroiosi, in case aflate in ruina, in uzine vechi, pe linii de cale ferata, in lanuri de grau sau de floarea-soarelui, si variantele nu se opresc aici.

Un aspect foarte important care nu trebuie sa lipseasca este… curajul celor doi miri. In functie de cat de departe pot merge in jocul trash the dress, fotograful le poate propune ipostaze inedite, cu adevarat originale, care cu siguranta vor face deliciul amintirilor de nunta de peste ani. De la cutii de vopsea turnate peste rochie pana la foarfece sau ulei de masina, nimic nu este interzis.

Poate cele mai indraznete sedinte foto trash the dress propun un razboi al sexelor, de cele mai multe ori extins pana la extrem, cum sunt fotografiile in care miresele care isi ucid mirii (sau invers). Nici sedintele foto la stana, pe stanci sau in lacuri nu sunt lasate deoparte de mirii indrazneti. Daca vrei totusi sa ai un album de nunta ceva mai clasic, il poti face chiar in timpul evenimentului si sa il pastrezi alaturi de cel in care te-ai distrat de minune cu sotul tau, la sedinta trash the dress. Astfel, veti avea ce sa le aratati si rudelor mai conservatoare…

Nu uita ca cel mai important lucru este sa te simti bine si, peste ani, sa iti amintesti cu drag de aceasta stare, indiferent cat de iesite din comun sunt fotografiile trash the dress. Asa ca indrazneste si incerca si aceasta varianta a albumului de nunta!

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.