Vals sau tango

Vals sau tango

Este aproape de la sine inteles ca fiecare nunta se deschide cu valsul mirilor. Fericitul cuplu trebuie sa deschida petrecerea printr-un dans si de cele mai multe ori melodia aleasa spune, intr-un fel sau altul, povestea de dragoste a celor doi.

Instructorii de dans va pot incuraja sa va alegeti o melodie care sa va reprezinte, in care sa va regasiti, pentru ca in acest fel puteti fi siguri ca emotia voastra ii va impresiona pe cei prezenti la nunta. Valsul este, fara indoiala, cel mai popular stil de dans ales pentru deschiderea petrecerii. Cele mai populare melodii pe care le aleg mirii in acest sezon sunt „Once upon a December”, coloana sonora din animatia Disney Anastasia; „Valurile Dunarii” a lui Iosif Ivanovici si „Strangers in the Night” a lui Frank Sinatra.

 

Pasionalul tango argentian

In ultimul timp, mirii au inceput sa se orienteze si catre alte stiluri de dans. Tango-ul argentian, unul dintre cele mai pasionale tipuri de dans, este in topul preferintelor mirilor mai indrazneti si care vor sa le dovedeasca tuturor ca sunt facuti unul pentru celalat. Este adevarat, tango-ul nu este un dans simplu si este nevoie de mai multe sedinte pentru a deprinde micile secrete ale acestuia.

„Cei mai aplecati spre nou, care vor sa se desprinda de varianta clasica, au optat in ultimul timp pentru deschiderea petrecerii cu tango argentinian, in voga fiind Tango Nuevo a binecunoscutilor Gotan Project, cu variate linii melodice”, spun specialistii de la Love to Dance.Exista si cupluri care aleg mixaje inedite intre vals, hip-hop sau rock’n’roll. Important este sa va simtiti in largul vostru si sa va distrati, indiferent de tipul de melodie pe care il alegeti!

dance

Iata cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa faci cursuri de dans:

– numarul de sedinte: instructorii Love to Dance spun numarul de sedinte poate varia de la 4 la 12, in functie atat de abilitatea voastra de a invata, dedicatia si, evident, dificultatea coregrafiei. Dupa cinci sedinte, dansul poate fi multumitor, insa cu siguranta iti doresti sa iasa perfect. Asa ca mai exerseaza, pentru ca specialistii spun ca dupa un numar de 10 sedinte dansul mirilor, fie el vals sau tango, va fi infailibil din punct de vedere artistic si tehnic.

– echipamentul: mergeti imbracati cat mai comod, in echipament sport de bumbac. Incaltamintea trebuie sa fie cat mai comoda, iar tapla cat mai maleabila, ca sa va permita sa faceti toate miscari. Aveti grija ce incaltaminte alegeti, ca sa nu alunecati in timpul repetitiilor. Cel mai bine este sa va sfatuiti cu instructorul de dans, care va poate recomanda un anumit tip de incaltaminte in functie de podeaua salii de repetitii.

– exersati si in pantofii de nunta: lucrurile pot fi foarte simple cand la cea de-a zecea sedinta va ies toate miscarile perfect si va sincronizati de minune. Insa luati in calcul faptul ca la nunta nu veti merge in pantofi sport. Asa ca cel putin la ultima repetitie cu instructorul veniti in pantofii pe care ii veti purta la petrecere.

– rochia de mireasa si costumul de mire: este bine sa faceti o repetitie si imbracati ca in ziua cea mare, mai ales daca rochia de mireasa are o fusta foarte ampla. Daca esti superstitioasa si nu vrei ca mirele sa te vada imbracata in rochie inainte de nunta, poti lua doar crinolina la ultimele repetitii.

 

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.