Verighetele anilor ʽ30, intre simplitate si pretiozitate

Verighetele anilor ʽ30, intre simplitate si pretiozitate

In prima jumatate a secolului al XX-lea, inelele destinate zilei marelui „Da” incorporau stilurile si moda epocii, folosind modele delicate, influentate de romantism. Principalele ornamente ale bijuteriilor momentului festiv aduc aminte de epoca victoriana, eduardiana, dar si de cea Art Deco, acestea continand gravuri interioare si exterioare, margini inclinate sau taiate, alaturi de forme dintre cele mai variate, de la inimi, frunze si pana la scoici, dar si de constrastele coloristice ale metalelor, diamantelor si altor pietre pretioase.

 

Era victoriana a pietrelor pretioase

 

Inelele specifice epocii victoriene erau compuse din aur, afisand in partea centrala un diamant solitar sau, din contra, un rand din „piatra inocentei”, completata accente romantice si feminime, precum modelele de dantela, florile sau micile pietre. Unor inele, in schimb, le lipseau intru cu totul, aceste accente.

 

Perioada Eduardiana, emblematica pentru aurul alb

 

Imbinarea dintre platina si aur alb este specifica epocii eduardiene, acestea fiind afisate in modele geometrice, ceva mai opulente si indraznete decat cele din perioada anterioara.

 

Stilul Art Deco, forme geometrice indraznete si simetrice

 

Pietrele mari, desenele, modelele voluminoase si formele geometrice caracterizeaza bijuteriile ceremoniilor de oficiere a casatoriei din cadrul curentului artistic Art Deco. Cu o predilectie pentru smarald ca piatra pretioasa, stilul specific perioadei cuprinse intre 1912 si 1940 propune contraste intre diamante si alte pietre colorate.

 

Simplitatea, mereu in tendinte

 

Pietrele mici, detaliile metalice si benzile subtiri au intrat in categoria celor mai simple inele de nunta ale anilor ʽ30.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.