Vintage in costumul de ceremonie

Vintage in costumul de ceremonie

Prin vintage intelegem modele si tesaturi care, prin design, cromatica sau structura, ne poarta cu gandul prin lumea modei la timpul trecut. Acest stil tinde sa devina tot mai intalnit in alegerea celor care urmeaza  sa se casatoreasca si pentru faptul ca reuseste cu succes sa sustina povestea pe care mirii doresc sa o comunice invitatilor.

Abordarea vintage in ceremonie-barbati se poate realiza tinand cont de mai multe aspecte. Cel mai vizibil dintre ele este modelul sacoului ales. Acesta, pentru a se putea inscrie in categoria amintita mai sus, ar trebui sa fie o redingota.

Redingota, alegerea vintage

Redingota este, sa spunem, ruda rebela a fracului. Spun „rebela”, deoarece fracul se poarta dupa niste reguli foarte stricte, care nu ar trebui incalcate. Redingota, in schimb, suporta tot felul de adaptari, atat ca design, cat si cromatic. Prin urmare, aproape orice model de redingota vei alege, te va purta intr-o poveste cu arome vintage. Astfel, poti opta pentru un model cu deschidere oblica, cea care este cel mai des asemuita fracului, sau pentru redingota tunica, cea inchisa pana sub gat, sau, de ce nu, pentru redingota la doua randuri, cu revere late, care insa este mai dificil de purtat deschisa.

Forma si culoare

Cromatic vorbind, pentru a putea reliefa vremuri din trecut, trebuie sa apelam la combinatii de culori si desene specifice acelor timpuri. De aceea, in afara de negru, argintiu, bej, maron sau alte nuante uni, nu trebuie sa ne temem nici de desenele florale atat de des intalnite in redingotele vremurilor. Vorbind de elemente florale in tesatura, ele pot fi de culoarea fondului sau in contrast, important este sa existe o armonie a culorilor implicate. Un alt aspect important cand alegem o tinuta vintage este structura tesaturii care ar trebui sa urmeze canoanele din trecut. Pentru aceasta, o solutie o reprezinta intotdeauna brocarturile din matase, chiar cu diverse forme iesite putin in relief.

pp

Achizitionarea costumului

Abordand subiectul din punct de vedere logistic, este important de vazut cum ne putem procura o astfel de tinuta, pentru ca un asemenea costum este greu – daca nu imposibil – de gasit intr-un magazin clasic. Din punctul meu de vedere, exista mai multe posibilitati de a-ti procura o astfel de tinuta. Cea mai simpla ar fi sa iti comanzi un costum executat pe masurile tale la un atelier specializat in acest domeniu. Ai avea in acest fel parte si de consiliere autorizata. O alta posibilitate ar fi sa gasesti o tinuta de acest gen la un targ de profil. In aceasta situatie, este de preferat sa gasesti o tinuta care a fost purtata de o personalitate reprezentativa pentru vremurile cu care doresti sa iti asociezi infatisarea – de exemplu, celebra camasa cu guler Tache Ionescu sau tunica lui Alexandru-Ioan Cuza. Alegerea este, de asemenea, inspirata si daca se pune problema unor haine ce fac parte din colectii mai vechi ale unor renumite case de moda. Revenind la ipoteza in care iti confectionezi costumul la croitor, este bine sa fii atent la accesoriile care se purtau odata. Prin urmare, iti sugerez sa tii cont de elemente cum sunt papionul, lavaliera, esarfa, ceasul de buzunar, batista de la piept, completate de o frizura adecvata si o atitudine de gentleman.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.