Voalul de mireasa
Voalurile au un rol foarte important privind intreaga tinuta din ziua nuntii. Ele transmit un aspect individual foarte sic.
Creat la inceput ca un simbol al puritatii, o expresie a modestiei sau pentru a alunga spiritele rele, voalul s-a aratat a fi mai mult decat utilitar.
Inca de la curentul initiat de Jackie Kennedy ori Printesa Diana, cand au asortat bijuteriile de familie mostenite la voalurile unicat, acestea au devenit mai mult o intruchipare a stilului propriu si al elegantei desavarsite.
Simbolul voalului
Voalul de mireasa este un simbol semnificativ in multe societati. Pentru crestini, voalul este scutul care impiedica privirile intinate sa ajunga la mireasa.
In alte culturi, purtarea voalului este o declaratie a supunerii femeii in fata barbatului.
O alta semnificatie a purtarii voalului ne-o da, in zilele noastre, cultura ebraica, pentru care voalul simbolizeaza acceptarea reciproca a partilor ascunse din fiecare, parti pe care avem ocazia sa le descoperim abia dupa ceremonia nuptiala.
Traditiile…
In mod traditional, voalul trebuie cumparat de nasa, care apoi, impreuna cu domnisoarele de onoare, se va ocupa de gatirea miresei.
Insa, de obicei, vestimentatia de nunta este hotarata de mireasa, iar nasa are doar un rol consultativ.
Ponturi
Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere in alegerea voalului sunt: inaltimea ta, forma fetei, lungimea rochiei, alte detalii (material, broderie, stil).
There are no comments