Voalul de mireasa

Voalul de mireasa

Voalurile au un rol foarte important privind intreaga tinuta din ziua nuntii. Ele transmit un aspect individual foarte sic.

Creat la inceput ca un simbol al puritatii, o expresie a modestiei sau pentru a alunga spiritele rele, voalul s-a aratat a fi mai mult decat utilitar.

Inca de la curentul initiat de Jackie Kennedy ori Printesa Diana, cand au asortat bijuteriile de familie mostenite la voalurile unicat, acestea au devenit mai mult o intruchipare a stilului propriu si al elegantei desavarsite.

1

 

Simbolul voalului

Voalul de mireasa este un simbol semnificativ in multe societati. Pentru crestini, voalul este scutul care impiedica privirile intinate sa ajunga la mireasa.

In alte culturi, purtarea voalului este o declaratie a supunerii femeii in fata barbatului.


1

O alta semnificatie a purtarii voalului ne-o da, in zilele noastre, cultura ebraica, pentru care voalul simbolizeaza acceptarea reciproca a partilor ascunse din fiecare, parti pe care avem ocazia sa le descoperim abia dupa ceremonia nuptiala.

3


Traditiile…

In mod traditional, voalul trebuie cumparat de nasa, care apoi, impreuna cu domnisoarele de onoare, se va ocupa de gatirea miresei.

Insa, de obicei, vestimentatia de nunta este hotarata de mireasa, iar nasa are doar un rol consultativ.


2

 

Ponturi

Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere in alegerea voalului sunt: inaltimea ta, forma fetei, lungimea rochiei, alte detalii (material, broderie, stil).

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.