Voalul miresei

Voalul miresei

Voalurile au un rol foarte important privind intreaga tinuta din ziua nuntii. Ele transmit un aspect individual foarte chic. Creat la inceput ca un simbol al puritatii, o expresie a modestiei sau pentru a alunga spiritele rele, voalul s-a aratat a fi mai mult decat util. Inca de la curentul initial de Jackie Kennedy ori Printesa Diana, care au asortat bijuteriile de familie la voalurile unicat, voalul a devenit mai mult o intruchipare a stilului propriu si a elegantei desavarsite.

Simbolistica voalului

Voalul miresei este un simbol important in multe societati. Pentru crestini, el reprezinta scutul care impiedica privirile intinate sa ajunga la mireasa. In alte culturi, purtarea voalului este o declaratie a supunerii femeii in fata barbatului. O alta semnificatie a purtarii voalului ne-o da, in zilele noastre, cultura ebraica, pentru care voalul simbolizeaza acceptarea reciproca a partilor ascunse din fiecare, parti pe care avem sa le descoperim abia dupa ceremonia nuptiala.

Femeile din Roma Antica purtau in ziua nuntii un voal de culoarea focului, cu scopul de a le proteja de spiritele rele. Si azi, simbolul protectiei se pastreaza in supersitiile populare sub o forma usor diferita. Se spune ca, daca te intalnesti cu alta mireasa, voalul te protejeaza.

Asadar, voalul miresei nu este numai un accesoriu menit sa completeze tinuta de nunta. Cu secole in urma, cand casatoriile erau aranjate de parintii mirilor, mireasa isi putea descoperi fata abia dupa slujba religioasa, cand mirii deveneau sot si sotie. Dar in zilele noastre, voalul este de cele mai multe ori prins in coc, la spate, si are rol strict estetic.

Traditiile…

In mod traditional, voalul trebuie cumparat de nasa care, impreuna cu domnisoarele de onoare, se va ocupa de „gatirea” miresei. Tot nasa va scoate voalul, cand o asaza pe mireasa pe un scaun in mijlocul oaspetilor. Acest gest simbolizeaza trecerea de la statutul de fata la cel de femeie maritata. De regula, pentru a marca aceasta trecere, voalul este inlocuit cu o esarfa, un batic sau o basma. Fata care va prinde buchetul se va bucura in continuare de voal.

Ponturi

Aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere in alegerea voalului sunt: inaltimea ta, forma fetei, lungimea rochiei, materialul, broderia etc. Cand te hotarasti asupra voalului, poti opta si pentru o tiara asortata. Voalul si rochia de mireasa trebuie sa constituie un intreg.

Voalul de regina – de regula de lungimi substantiale, se potriveste unei trene pe masura. De asemenea, poate fi combinat cu un voal scurt, pentru a pune in evidenta rochia.

Voalul de ceremonie – bogat si lung, care poate atinge podeaua, arata bine atat pe un singur strat, cat si in mai multe. Se potriveste de minune rochiilor de tip sirena sau in forma de A si pune in valoarea corpul.

Voalul mediu – este de regula un voal de dimensiuni potrivite, dintr-un singur strat si ajunge pana la nivelul umerilor. Poate fi completat cu un voal putin mai lung, pentru un aspect ceremonios. In functie de broderia rochiei, voalul poate sa aiba aplicatii florale sau insertii de perle si pietre semipretioase.

Voalul clasic – cade in falduri pana la nivelul mainilor. Este preferat de majoritatea mireselor si este pus cel mai bine in evidenta de rochiile clasice sau cele tip printesa. Poate fi completat cu un voal mai scurt, care sa acopere fata miresei inainte de cununia religioasa.

Voalul scurt – ajunge, de regula, pana la nivelul gatului. Este alegerea perfecta pentru o nunta nonconformista, pentru rochiile cu decolteu adanc la spate sau cu o broderie sofisticata. Se poate purta cu o rochie scurta.

Indiferent de alegerea facuta, nu uita ca ziua nuntii inseamna in primul rand bucurie impartasita cu cei dragi. Fericirea este cel mai frumos „accesoriu”. Asa ca distreaza-te! E nunta ta!

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.